At male efter inspiration

”Det jeg maler er ikke motiver i traditionel forstand. Det er dramatiske billeder, pasteltegninger, torsoer serielle malerier, der blander det realistiske med det abstrakte i unikke udtryk. I min verden er det begge dele. Noget er figurer, noget andet er en substans, der både eksisterer og fylder” , fortæller Eugene Melamed. Og det er ikke langt fra tanke til handling, når tanken skal have en form, der tegnes ikke mange skitser eller prøvebilleder.

Tværtimod males efter inspiration, eksempelvis efter læsning, en gåtur eller en tanke på et tilfældigt objekt.  –”Jeg kan komme hjem og male efter inspirationen. Jeg sidder bare og tænker på objektet. Billederne er i hoved og de er der for altid”.    

-”Det er svært at sætte begriber på Eugene Melamed´s billeder et fantasi-realistisk univers iblandet abstrakte transformationer. Konflikter bland lys og skygge står i et spil af farve, form og komposition, der smelter kontraster og anakronisme uløseligt sammen. 

Curriculum Vitae

Eugene Melamed begyndte fra 1989, separat såvel som med andre professionelle kunstnere og har lavet bestillingsarbejder i malerier og keramik til mange mindre og større virksomheder. Han har fundet førstepræmier i flere internationale udstillinger og hans værker findes i firma- og privatsamlinger i bl.a. Rusland, Italien, USA (Boston), Holland, Tyskland og Danmark.

Eugéne Melameds billeder inviterer os til en fantasirealisme-verden, en verden af transformationer og metamorfoser. Mange motiver er inspireret af Biblen og verdens Mytologi.

Kunst Uddannelser:

1993-1999
Statelige Kunst og Industri Akademi (Sankt Petersurg, Rusland) Keramik og Glass designer.

1992-1993
Statelige Kunst og Industri Akademi (Sankt Petersurg, Rusland) Malerikonervatør

1991-1993
Privatstuderende hos professor: Dmitri Shuvalov, Roman Kureljak

1985-1989
Arkitekt skole Cheljabinsk, Rusland. Arkitektur af små byggerier og indretnings design.

1980-1985
Kunstskole Cheljabinsk, Rusland

1970
Fødselår

Udstillinger i Danmark (siden 2000):

Midtjyllands Kunstcenter “Habsø”, Hellerup Kunsthandel, GalleriHuset, Andersen Kunstgallerier, Gentofte Rådhus, Frederiksberg Rådhus, Amnesty International, Holmegårdsparken, Dansk Standart, KIDDE dk, SAS, De Rini fonden, Grand St. Petersburg, Underværket, Miljøministeriet, Uddannelsesnevnet, Novonordiskisk, Svenske villa , Sundhedsministeriet og mange andre kunstforeninger.